Prea mult creier, prea putina inima

-Uita-te si tu la ea cum da cu stangu-n dreptul.

-Huh? despre ce vorbesti? ce ai cu ea acum? nici macar nu ti-a cerut sfatul, s-a descurcat singura. Chiar nu poti sa te bucuri pentru ea?

-Pai cum sa ma bucur cand o vad cum bananaie prin viata si il asteapta pe Fat-Frumos calare pe un cal maro.

-Maro? nu era pe cal alb?

-Nuuu, nu cu a noastra! S-a edificat ea la un moment dat ca nu va veni pe un cal alb. A ajutat-o logica de data aia. Dar cat sa duca si logica ei, saraca ?!

-Pari cam prea virulenta, as zice, chiar pornita impotriva ei.

-Nu sunt, chiar nu sunt. Ii doresc binele. Ii doresc sa se foloseasca mai mult de mine. Sincer, asta ii doresc. Cred ca i-ar prinde foarte bine. Numai ca ea a ales sa faca ce o taie capul si asta ma doare. Adica, bine, s-a prins ca Fat-Frumos nu vine pe un cal alb, dar daca tot s-a apucat de analizat, nu putea sa realizeze si ca nu exista Fat-Frumos??? Era chiar asa de greu sa se duca mai departe cu analiza si sa vada concretul??? adica sa se lase izbita-n fata de concret.

-……

-Mda, ce sa zic … uneori cred ca basmele alea din copilarie au stricat-o. I-au trebuit ei ,,Zana Zorilor” , Petre Ispirescu si Cezar Petrescu. Nu si-a dat seama ca alea au fost transmise din gura-n gura si ca sunt doar niste fabulatii?

-Nu te uita asa la mine. Ti-am zis ca ii vreau binele. Nu-mi place sa o vad asa. Mi-e draga tare! cred ca daca si-ar folosi inima mai mult decat creierul i-ar fi mai bine si ar fi mult mai castigata pe toate planurile.

Advertisements

Author: Sam Mountjoy

Bun gasit la locul meu de joaca! Eu sun Sam si, dupa lupte seculare care au durat ceva ani, am decis sa nu mai aman, sa nu ma mai mint ca "ma apuc de azi", sa fac ceva cu toate cele de-mi trec prin cap, minte si suflet. Adica sa le prind din zborul lor, sa le asamblez cumva prin cuvinte, uneori poate si stari, si sa le dau drumul pe hartie/ tastatura. Acest blog reprezinta panza mea, defularea mea, instrumentul meu de relaxare si debitat idei, ganduri, experiente si orice o mai iesi :). Imi place sa ma caut pe dinauntru, o fac in diverse feluri si utilizand varii metode; blogul este doar una dintre ele. Asadar, o sa scriu despre ce imi atrage mie atentia, de la muzica, filme, carti la episoade mai mult sau mai putin personale ... dar sa nu ne pripim. O sa avem timp sa ne elucidam vizavi de intentia & obiectivul acestui playground. Da, voi scrie si in romgleza; imi vor scapa cuvinte, chiar texte intregi in limba engleza (ok, textele nu vor fi o scapare, ci un demers deliberat :D ). Cum ziceam, la mine in curte ma joc dupa pofta inimii. Bine ati venit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s